images/breadcrumb/blogBreadcrumb.jpg" ?>

Zeytin Kurutma | Zeytin Kurutma Makinesi

Zeytin kurutma işlemi, kurutma makinesi ile oda tipi kurutma kabininde yaklaşık 55°C ile 65°C arasında gerçekleşir.

Bir çok gıdanın kurutulduğu gibi zeytinde kurutulan gıdalar arasındadır. Zeytin üreticilerinin özellikle ilgilendiği bu alan bazı tipteki zeytinler kurutulduktan sonra tüketilmektedir. Taze ürünün içerisinde ki su oranı yaklaşık olarak %80 civarındadır. Bu nem kurutulmuş zeytin üretimi için minimuma getirilmelidir. Zeytin kurutma işlemi taze ve tatlandırılmış zeytinler ısı pompalı kurutucu sisteminde kurutularak gerçekleşir. Zeytin kurutucu makine ile bu su oranı minimuma getirilir.

Zeytin kurusu yapımı güneşte de olabileceği gibi bunun çok daha basit ve hızlı olan yöntemi makine de kurutulmuş olanıdır. Gıda kurutma makinesinde kuruyan zeytinler çok hızlı bir şekilde tadında, kokusunda, lezzetinde bir değişiklik olmadan doğal bir şekilde kurur. Bunun yanı sıra ısı pompası teknolojisiyle çalıştığı için minimum enerji maliyeti ile tonlarca zeytin kurutulabilir.